Föreläsning – Nyhetsbrev

Boka en ”Föreläsning” och / eller ”Nyhetsbrev” om kost, motion, livsstil, övervikt etc.

Vad är syftet med att bli förmögen eller att göra en snabb och framgångsrik karriär om du samtidigt struntar i din hälsa? Wealth without health? Alla pratar om att vi måste har ett långsiktigt tänk när det kommer till vårt ekonomiska sparande. Men få har förstått att hälsa också handlar om ett långsiktigt och livslångt arbete för att få bra avkastning. Och med avkastning menas i detta fallet att du ska kunna njuta av många friska år i slutet av ditt liv. För att det ska hända måste du skapa dig enkla och nyttiga rutiner.

”Men hur ska man bete sig för att ändra livsstil om man inte vet vad som är dåligt och vad man ska ersätta det med?”

Föreläsning (ca 1-3 timmar)
Föreläsningen baseras på den senast publicerade vetenskapen från medicinska tidsskrifter, kongresser och från välrenommerade medicinska sajter. 

Nyhetsbrev
Kunskapshöjande nyhetsbrev bestående av 2-3 sammanfattade och översatta medicinska studier som levereras varannan vecka. För publicering på er webbsida, intranät och i nyhetsbrev.
Under fliken Bibliotek ligger studierna under respektive kategori (kost, motion etc) men också rubricerade som ”bra” respektive ”mindre bra” för vår hälsa.
Studierna som skickas med nyhetsbrevet är mer kompakta och enklare att förstå än de som publicerats på webbsidan.

Scrolla ned för att anmäla intresse och för uppgifter om föreläsaren.

Program (utdrag)

 • Tarmfloran, inflammation och DNA – här har vi sannolikt svaret på varför vi blir överviktiga, drabbas av sjukdom (hjärt-kärlsjukdom, diabetes, depression, inflammatoriska sjukdomar, cancer mm) och dör alldeles för tidigt
 • Hälsosam kost och hur vi tillreder den på ett sätt som inte skadar oss
 • Vilken mängd motion som rekommenderas 
 • Hur beteendevetenskapen förklarar våra… beteenden
 • Praktisk tillämpning för att navigera rätt i livsmedelsbutiken – handla matsmart och hälsosamt – basal genomgång av nödvändig näringskunskap


  Föreläsare:

  Magnus Bengtsson. Legitimerad sjuksköterska. Mångårig erfarenhet från läkemedelsindustrin, medicintekniska branschen och e-hälsa. Anledningen till att jag började samla in och översätta studier var för att få mer information om vad jag själv kunde göra för att hantera ett högt kolesterol förutom att ta mediciner. När jag inte hittade någon svensk sajt som erbjöd den informationen så började jag genom ett flertal nyhetsbrev från medicinska tidskrifter att samla på mig underlag för att sedan översätta och sammanfatta till att bli begripligt även för de som inte behärskar medicin. Nu har jag översatt mer än 200 studier och rapporter och publicerat på forskninghalsa.se. Och det är på det underlaget både föreläsningen och nyhetsbrevet baseras. När ni väljer någon eller båda produkterna får ni alltid de senaste vetenskapliga rönen.

  CalVivo AB, org nr 559075-5863, Godkänd för F-skatt
  https://forskninghalsa.se
  hej@forskninghalsa.se