Enligt en meta-analys kan konsumtion av processat rött kött och rött kött, men inte fågel, vara en riskfaktor för ischemisk hjärtsjukdom.
Folkhälsorekommendationer bör uppmuntra till att begränsa intaget av processat rött och rött kött.
Forskare vid University of Oxford och Oxford University Hospital NHS Foundation Trust genomförde en meta-analys av 13 studier (1.437.989 personer), identifierade efter en litteratursökning i elektroniska medicinska databaser.
Finansiering: Wellcome Trust under Livestock, Environment and People – LEAP -bidrag och andra.
För varje 50 gram intag av rött kött per dag ökade risken för ischemisk hjärtsjukdom med 9%.
För varje 50 gram intag av processat kött per dag ökade risken för ischemisk hjärtsjukdom med 18%.
Det fanns inget signifikant samband mellan intag av fågel och risken för ischemisk hjärtsjukdom.
Hur resultaten definierades varierade i studierna som inkluderades.
IBS uppskattas påverka ungefär 10% av jordens befolkning, och är en av de vanligaste störningarna…
Exponering för bekämpningsmedel är associerad med en ökad risk för pankreascancer, enligt två franska studier.…
Oddset för barn att ha fetma i medelåldern är sex gånger högre om båda föräldrarna…
Nya studier visar att tidig cancerdebut hos vuxna under 50 år ökar, men man är…
Atopisk dermatit, eller eksem, är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom. Allt mer forskning pekar på att…
Ultraprocessade livsmedel genomgår många industriella processer och inkluderar produkter som bl.a snabbnudlar, färdigmat och varmkorv.…
This website uses cookies.