Nyhetsbrev

Syfte

Översatta studier från ansedda vetenskapliga tidskrifter

Forskning | Hälsa publicerar översatta och sammanfattade studier från medicinska tidskrifter som JAMA (Journal of the American Medical Association), The New England Journal of Medicine, The BMJ (British Medical Journal), The Lancet, Circulation, Nature, eller studier och rapporter som publicerats på Medscape (online-forum som publicerar de senaste medicinska nyheterna och rapporterna). Studier i dessa tidskrifter granskas ALLTID ingående innan de publiceras.
Sen har vi gjort studierna begripliga även för de som inte är bevandrade i det medicinska språket. Alla studier länkas till sin originalartikel.

Allt fler studier visar att de livsstilssjukdomar vi drabbas av till stor del beror på vad vi äter och hur (lite) vi rör oss. Men det är inte alltid så lätt att veta vad som ingår i ett hälsosamt leverne och inte.

Denna webbsida skapades för att hjälpa dig som insett att du måste förändra ditt liv. Och att vetenskapen som publiceras här förhoppningsvis ska ge dig lite extra motivation i din förändringsprocess. Vi vill att du ska se sidan lite som en livsstilsmanual till vad som är hälsosamt och inte. 

Här kan du ta del av vad vetenskapen har studerat och konstaterat är bra och dåligt för vår hälsa när det gäller kost och livsmedel, motion/stillasittande, övervikt, alkohol, rökning mm. 

Informationen på denna sida kan också användas av läkare och sjukvårdspersonal som stöd för att medvetandegöra och motivera patienter om vad vetenskapen säger om kost, motion och livsstil.

Forskning | Hälsa

Länkad annons

Nyhetsbrev