Följsamhet till svavelmikrobiell diet (ett högt intag av lågkaloridrycker, pommes frites, rött kött och processat kött) var associerad med en ökad risk för koloncancer, vilket tyder på ett potentiellt samband…
Högre intag av vegetabiliska fetter från livsmedel som olivolja och nötter är förknippat med en lägre risk för stroke, medan de som äter mer animaliskt fett, kan ha en högre…
Denna rapport från American Heart Association (AHA) understryker vikten av kostmönster, näringens avgörande roll tidigt i livet, och presenterar hälsosam kost för hjärtat.…
Resultat tyder på att immunsystemet är mest aktivt på morgonen så tidpunkten på dygnet kan vara en faktor att ta hänsyn till med anledning av när man ska administrera vaccin…
De som en gång haft fetma (BMI ≥30) men som gått ned i vikt och upprätthöll ett hälsosamt BMI normaliserade en del riskfaktorer kopplade till fetma, men inte alla, visades…
Även om majoriteten är medvetna om att fetma kan ha negativa hälsokonsekvenser, visar resultaten från undersökningen att få är medvetna om att det kan öka risken för att drabbas av…
Ett högt LDL kolesterol uppmätt i ung vuxen ålder och som fortsatt är högt i medelåldern, är förknippat med en signifikant ökad risk för kranskärlssjukdom, visar ny forskning.…
Bra kost har länge kopplats till kunskapsprestation hos skolbarn, vilket matprogrammen i amerikanska skolor har visat. Nu rapporterar brittiska forskare att dålig näring är en riskfaktor som kan påverka barns…
Bevis tyder på att kostmönster som innebär högre konsumtion av grönsaker, frukt, baljväxter, nötter, fullkorn, omättade vegetabiliska oljor, fisk och magert kött eller fågel (när kött ingick) var förknippade med…
I en observationsstudie av 250 medelålders män med högt blodtryck och erektil dysfunktion (impotens), hade de som åt en Medelhavskost betydligt högre testosteronnivåer, bättre träningskapacitet och bättre erektil prestation än…